رهبری، مشارکت مردم، تبیین اهداف
سه شنبه, ۱ فروردين ۱۳۹۶، ۰۷:۱۹ ب.ظ
پیرامون پیام حضرت آقا (حفظه الله) برای سال جدید:
1. بعد از چند سال با شعارهای اقتصادی، امسال به جزئیات ماجرا ورود کردند؛ که «اقتصاد مقاومتی یک مجموعه است؛ این مجموعه اگر فقط در زیر نام اقتصاد مقاومتی مورد توجّه قرار بگیرد، ممکن است چندان منشأ اثر نباشد؛ من علاج را در این میبینم که این مجموعه را به نقاط مهم تقسیم کنیم و برای هر نقطهی کلیدی و مهمّی یک فصلی از زمان را قرار بدهیم»
یعنی رهبری مشغولند به بیان بدیهیات سیاستگذاری کلان مملکت که کار دولتمردان و اساتید است. یعنی مسئولین، از هر قوهای و در هر شأنی، اینقدر حواسشان نبوده یا عقلشان نرسیده که خانهی «اقتصاد مقاومتی» هزارجور تیر و تخته و گچ و خاک و ... میخواهد تا سرپا شود!
داستان نگویم. برگردید بگو مگوی دو هفته پیش جهانگیری و مجلس خبرگان را بخوانید که یکی میگفت اقتصاد مقاومتی محقق شده و دیگری میگفت نشده!
2. «من در سال «اقدام وعمل» -که سال ۹۵ بود- از مسئولین محترم خواستم که ستادی برای اقدام و عمل تشکیل بدهند و تشکیل دادند؛ کارهای خوبی هم خوشبختانه انجام گرفت که #گزارش آن را به ما دادند؛ لکن آنچه انجام گرفته است، با آنچه مورد انتظار مردم و مورد انتظار ما است، فاصلهی زیادی دارد.»
«مردم باید به مسئولین کارنامه بدهند.». مسئولین تراز اول ممکلت بعد از 4 سال صدارت بر کشوری 80 میلیونی؛ یک صفحه، یک دقیقه یا یک خط گزارش به مردم نمیدهند و بدتر آن که مردم هم راهی برای مطالبه و #همخواهی ندارند.
چه خوب میشود اگر:
- هر دولت در ابتدای فعالیتش، برنامههای کلان 4 ساله خود را ارائه کند.
- (بر اساس همین پیشنهاد حضرت آقا) اهداف 4 ساله را به خُردهای یکساله تقسیم و به مردم ارائه کند.
- در سامانهای اینترنتی (که مشابه آن را در دنیا زیاد داریم) وضعیت پیشرفت هر فعالیت را برای عموم مردم گزارش کند. مردم هم بتوانند از همان سامانه حرفشان را بزنند.
- آخر کار هم صدور کارنامه و اعلام نمره نهایی با مردم
3. «من علاج را در این میبینم که این مجموعه را به نقاط مهم تقسیم کنیم و برای هر نقطهی کلیدی و مهمّی یک فصلی از زمان را قرار بدهیم، و از مسئولین و افراد شاخص و از آحاد مردم بخواهیم که همهی همّت خود را بر روی آن نقاط کلیدی متمرکز کنند»
سیم ارتباط مردم و حکومت، حتی حکومت و مردم با هم قطع است. تنها کسی که ارتباطی با مردم و چهارکلام حرفِ حساب دارد، رهبری است. آیا نمیتوان با استفاده از فناوریهای نوین، مشکل ارتباط مردم و حاکمیت را حل کرد؟
آیا نظریات جدید حکمرانی که مردم را در انجام فعالیتهای ریز و درشت مملکت مشارکت می دهند، در کشور ما اجرایی خواهند شد؟